Ghiduri de integrare în districtul Neukölln în cadrul de program a statului

Integrationslots*innen im Bezirk Neukölln

Scopul muncii noastre este de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru persoanele care sânt refugiați sau migranți din districtul Neukölln prin medierea lingvistică și culturală în diferite situații de viață.  Susținem accesul direct la serviciile de sprijin din raion și facem posibilă participarea și integrarea socială. Echipa este bine conectată și se caracterizează prin multilingvism, un nivel ridicat de angajament, plăcere în relația cu oamenii și flexibilitate.  În plus, avem competența interculturală necesară, fie prin stăpânirea limbii migranților, dar mai ales prin propriile cunoștințe practice. Suntem o echipă de șaisprezece femei și bărbați și vorbim șaisprezece limbi.  Cu înțelegerea noastră interculturală și socială, lucrăm pentru dvs. și cu dvs..  Acest suport este gratuit pentru dvs., anonim și confidențial.

Sunt oferite următoarele servicii:

  • Sprijin pentru refugiații și persoanele nou-imigrate din raion prin mediere lingvistică și culturală în limbile enumerate
  • Sprijin pentru profesioniști din cazare comunitară, facilități sociale, birouri, autorități și instituții prin mediere lingvistică și culturală
  • Consiliere de trimitere către serviciile de sprijin din raion și către centrele de specialitate și consiliere (consiliere socială, consiliere pentru femei, centre de consiliere pentru cei afectați de violență în familie etc.)
  • Mediere lingvistică pentru numiri în autorități precum centrele de locuri de muncă, birourile raionale, autoritățile de imigrare etc.
  • Medierea către serviciile de specialitate și medici precum și organizarea programărilor la medic
  • Sprijin pentru la înscrieri la grădiniță și la școală, cooperarea cu cursurile de bun venit
  • Mediere lingvistică în discuțiile cu părinții, sprijin pentru asistența socială școlară
  • Asistență în găsirea de cursuri de limbi străine și oportunități educaționale 

Faceți o programare telefonică direct cu ghidurile (și SMS/Whatsapp) sau prin e-mail la Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Timea Aziza

0176 - 61 96 44 44

 


Kontakt:

Eva Dangendorf (Teamleitung)
Tel.: 030 - 62 00 14 35
Mobil: 0176 - 6122 8961
E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Anna Osypova (Teamleitung)
Tel.: 030 - 62 00 14 34
Mobil: 0176 - 61229063
E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Kontaktflyer pdf icon1 32px

Kontaktflyer für die Geflüchteten aus der Ukraine pdf icon1 32px

Träger des Projekts Integrationslotsinnen und Integrationslotsen Neukölln ist die Chance BJS gGmbH. Das Projekt wird gefördert von der Beauftragten des Senats für Integration und Migration aus Mitteln der Senatsverwaltung für Arbeit, Soziales, Gleichstellung, Integration, Vielfalt und Antidiskriminierung.

     

Landesrahmenprogramm Integrationslotsinnen und Integrationslotsen Senatsverwaltung für Arbeit, Soziales, Gleichstellung, Integration, Vielfalt und Antidiskriminierung