Посібники з інтеграції в окрузі Нойкельн до державної рамкової програми Берліна

Integrationslots*innen im Bezirk Neukölln

Метою нашої роботи є полегшення повсякденного життя людей з біженським або міграційним походженням у районі Нойкельн через мовне та культурне посередництво в різних життєвих ситуаціях. Ми підтримуємо прямий доступ до служб підтримки в окрузі та робимо можливими соціальну участь та інтеграцію.

Команда добре з’єднана та характеризується багатомовністю, високим рівнем відданості, задоволенням від спілкування з людьми та гнучкістю. Крім того, ми маємо необхідну міжкультурну компетенцію, чи то через володіння мовою мігрантів, але, перш за все, завдяки нашим власним практичним знанням.

Ми — команда з шістнадцяти жінок і чоловіків, і ми розмовляємо шістнадцятьма мовами. Завдяки нашому міжкультурному та соціальному розумінню ми працюємо для вас і з вами. Ця підтримка безкоштовна для вас, анонімна та конфіденційна.

Пропонуються такі послуги:

  • Підтримка біженців та новоприбулих у районі через мовне та культурне посередництво переліченими мовами
  • Підтримка професіоналів у громадських місцях, соціальних установах, офісах, органах влади та установах через мовне та культурне посередництво
  • Перенаправлення до служб підтримки в районі та до спеціалістів і консультаційних центрів (соціальні консультації, жіночі консультації, консультаційні центри для постраждалих від домашнього насильства тощо)
  • Мовне посередництво для призначення в органи влади, такі як центри зайнятості, районні офіси, імміграційні органи тощо.
  • Посередництво перед спеціалізованими службами та лікарями, а також організація прийому до лікаря
  • Підтримка при реєстрації в дитячих садках і школах, співпраця з привітальними класами
  • Мовне посередництво в розмовах з батьками, підтримка шкільної соціальної роботи
  • Допомога у пошуку мовних курсів та можливостей навчання

Запишіться на зустріч по телефону безпосередньо з пілотами (також SMS / Whatsapp) або електронною поштою на Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Oleksandr Moskalenko

0176 - 32 18 29 91

Anna Osypova

0176 - 61 22 90 63


Kontakt:

Eva Dangendorf (Teamleitung)
Tel.: 030 - 62 00 14 35
Mobil: 0176 - 6122 8961
E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Anna Osypova (Teamleitung)
Tel.: 030 - 62 00 14 34
Mobil: 0176 - 61229063
E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Kontaktflyer pdf icon1 32px

Kontaktflyer für die Geflüchteten aus der Ukraine pdf icon1 32px

Träger des Projekts Integrationslotsinnen und Integrationslotsen Neukölln ist die Chance BJS gGmbH. Das Projekt wird gefördert von der Beauftragten des Senats für Integration und Migration aus Mitteln der Senatsverwaltung für Arbeit, Soziales, Gleichstellung, Integration, Vielfalt und Antidiskriminierung.

     

Landesrahmenprogramm Integrationslotsinnen und Integrationslotsen Senatsverwaltung für Arbeit, Soziales, Gleichstellung, Integration, Vielfalt und Antidiskriminierung